Change to english text Skola, byggnad och omgivningar

Var är skolan?

Som vi skrivit i hemsidan finns vår skola norr om Göteborg. Vi är grannar med Vättlefjäll naturreservat med alla sina sjöar.
Lövgärdet bostadsområde består av både höghus, trevåningshus och villor. Vi har varuhus, konditori, pizzeria, kiosk, frisör, bibliotek, apotek, post. M a o det mesta som behövs i ett bostadsområde.

Lövgärdet beskrivs närmare på särkild sida.

Skolbyggnaderna

Skolan består av två byggnader. En enplans pavigliong för mellanstadiet och en tvåplans för högstadiet. De är markerade i ljusrött respektive mörkrött i kartan över Lövgärdet.

Main building

Huvudbyggnaden

Bottenvåningen

När man går in genom huvudentrén kommer man in i vårat trapphus där vi ofta träffas mellan lektionerna och snackar. Vi befinner oss då i mitten av huset. På båda sidorna om trappan har vi många stora gröna växter och träd. På golvet har man lagt kakel som passar bra in. överallt finns det hyllor och stolar man kan sitta vid. Det finns en telefonkiosk där vi kan ringa (många lyckas ringa gratis där!). Bakom trappan finns skolfiket där vi turas om att servera hembakat och musik som sprids i trapphusets högtalare. Det mesta av pengarna från försäljningen går till skolresan som vi har en vecka i nian.
Från trapphuset kommer man till slöjd-, bild-, data- och teknik- salarna. Man kommer även till aulan och bamba där vi äter.
I bamba äter vi mellan 10:45 och 12:00. Vi äter gratis (än så länge!) men vi får inte ta hur mycket vi vill. (Utom när vi videofilmar, för då försvinner bambatanterna av någon konstig anledning. Till huvudrätten får vi nästan alltid sallad, saft eller mjölk samt bröd och smör. Vi älskar pannkaka, spaghetti och pizza. Och julmiddagen med lax och annat gott!
Till aulan går bl a för att se på skol-showen.

övervåningen

Oumlverv&åningen är indelad i tre hemklassavdelningar. En hemklassavdelning består av fyra klassrum, ett grupprum med datorer och en gemensam hall med sittplatser. Många av oss stannar där för att snacka, spela schack, kort eller bara koppla av mellan lektionerna
Här har vi tre NO-klassrum, två hemklassrum, en skrivarverkstad med datorer samt förberedelseklassernas klassrum.
Stora fönsterytor lyser upp våran skola. Skolväggarna är dekorerade med vackra målningar som delvis elever gjort.

Smaller building

Pavigliongen

Här har mellanstadiet sina klassrum. Klassrummen står i rad och förbinds med en lång korridor med tusen dörrar. Byggnaden är helt i träd.
Om mellanstadieelverna skall äta eller ha hantverk- eller gymnastik så får de gå till huvudbyggnaden 30 meter över gården.


Naturen i lövgärdet

Vi är grannar med Vättlefjäll naturreservat med sina hundratals sjöar. Två, tre gånger om året har vi idrottsdag där, med orientering bl a.

Surte lake

Surtesjön

Vi har en stor sjö, vid namn Surtesjön. I sjön kan man paddla kanot. Du kan se många fåglar, kanadagäss, svanar och ä På sommaren finns det cafeteria på stranden.

Skogen

Skogen är fin. På sommaren kan du plocka blåbär och lingon. På våren finns det gott om vitsippor här i Lövgärdet. Vi har många vilda djur som ekorrar, igelkottar, harar, möss, räva Du kan plocka svamp också. Men ofta hittar man bara skräp och ibland även glassplitter. Folk vet inte vad de gör ibland!

Denna sida är skriven av: Elena Tagnia and Linda Tång
Senast ändrad: 970101

BYGGNAD | UTBILDNING | STUDENTSIDOR
HEM | ANNAT | INFORMATION