“Obama is young, handsome and even suntanned” Berlusconi

talian leader: Obama ‘handsome and even tanned’

Berlusconi appeared to be joking about America’s first black president at a news conference following talks with Russia’s president. The Italian leader, who has a history of controversial remarks, was asked by a reporter about the prospect for U.S.-Russian relations, which have plummeted to Cold War-levels in recent months. Berlusconi responded by saying that the relative youth of Russian President Dmitry Medvedev, 43, and Obama, 47, should make it easier for Moscow and Washington to work together. Then he said, smiling: “I told the president that (Obama) has everything needed in order to reach deals with him: he’s young, handsome and even tanned.” Italy’s famously impolitic Prime Minister Silvio Berlusconi described U.S. President-elect Barack Obama on Thursday as “young, handsome and even tanned.” (BreitBart.com)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ErsgFMFhoPQ]

Obama ha tutto per poter andare d’accordo con lui (ndr. Medvedev). Perché é giovane e bello e anche abbronzato. E quindi penso che si possa sviluppare una buona collaborazione.” Pier Silvio Berlusconi.

Obama has everything to get along with him (ndr. Medvedev) because he’s young, handsome and even suntanned. So I think that a good cooperation can be developed.” Pier Silvio Berlusconi.

Det är långt ifrån första gången som Berlusconi hamnar i blåsväder för sina uttalanden.
” 2003 sade han att en tysk kritiker i Europaparlamentet skulle passa som nazistisk lägervakt.
” Som EU:s ordförande 2003 inledde han ett toppmöte med orden: “Låt oss tala om fotboll och kvinnor.”
” 2005 antydde han att han använt alla sina “talanger som playboy” för att Finlands president Tarja Halonen skulle acceptera att en EU-myndighet för livsmedelsfrågor hamnade i Italien istället för i Finland. Finska UD tvingade den italienske ambassadören att förklara uttalandet.
” I valkampanjen 2006 hävdade han att vänstern inte kunde vinna eftersom det inte finns så många idioter i Italien. Han hävdade också att kinesiska kulturrevolutionärer hade kokat barn och använt dem som gödningsmedel.
” Vid ett besök på New York-börsen uppmanade han till investeringar i Italien “eftersom vi har så vackra sekreterare, formidabla kvinnor”.
” Han påstod att Mussolini aldrig lät döda någon. “Han skickade folk på semester i intern exil.”

Den 72-årige Berlusconi lider inte brist på självförtroende. I olika valkampanjer har han utnämnt sig till “politikens Jesus” och kallat sig “världens främste politiske ledare”. (GP)

Sources:

  • Berlusconi: Obama is young, handsom, tan” (New York Post)
  • Obama is young, handsome and tanned, says Silvio Berlusconi” (The Guardian)
  • Berlusconi under fire fro Obama ‘Joke'” con 1573 commenti (New York Times)
  • “Silvio Berlusconi in racism row over ‘suntanned’ Barack Obama aside” con 99 commenti di italiani.  (The Times)
  • “Italy’s Berlusconi hails “suntanned” Obama” (Reuters)
  • “Berlusconi: Obama är solbränd” (GP)