Italiensk fisksoppa

En av mina favoriträtter Är italiensk tomatiserad fisksoppa. Jag följer inte något recept till punkt och pricka utan utgår från vissa grundregler och sedan så improviserar jag. Idag körde utan lök (hade ingen) och prövade med några salviablad i.

20071201-02 Fisksoppa20071201-01b Fisksoppa20071201-03 Fisksoppa20071201-04 Fisksoppa20071201-05 Fisksoppa

Jag brynte vitlök gyllengul med peperoncino i lite olivolja sedan slängde jag i körsbärstomater, en tomat i bitar och persilia. Den här gången lämnade jag den brynta vitlöken kvar. Efter någon minut la jag på en bit kolja och en bit lax. På fisken hällde jag till sist en deciliter krossade tomater och ett halvt glas vitt vin. Givetvis, 5-6 kaprisar i salt fick ge sälta och ytterligare krydda åt rätten. Efter 20 minuter satt jag till bords och åt fisksoppa med vitt bröd. Hmmm tillsammans med ett glas vitt Mauro Chardonnay Puglia.

Italiensk fisksoppa är en lättlagad rätt som dessutom är lättsmält. Man kan ta en del av såsen till pasta men jag kände inte för det idag. Efteråt åt  jag kiwi och druvor. Det fick räcka till lunch.

Observera att italiensk fisksopp är mer som en svensk gryta. Och ni missade väl inte senaste Solens mat?

 

 

Leave a Reply